Haarlem file hoofdstad van Nederland

Haarlem weer bereikbaar! 
Straks in de commissie beheer vragen we aan wethouder Sikkema hoe Haarlem bereikbaar blijft.
Via de Schipholweg en bij de Amsterdamse Vaart staat het al stil, maar de Europaweg is nu nieuw. Hier wordt de weg versmald, met flinke opstoppingen tot gevolg. Hoe komen ambulances hier nog door heen? Van de Febo tot aan de brug naar Heemstede duurt zomaar tegen de 6 minuten. Medewerkers met picketdienst of OK medewerkers die met spoed naar het Spaarnegasthuis Hoofddorp moeten komen krijgen de instructie om de Europaweg te vermijden. Maar hoe gaan ambulances dan over deze weg? Bijvoorbeeld van Heemstede naar Spaarnegasthuis Zuid (Haarlem). Sander van den Raadt ging op onderzoek en ambulance personeel vertelde hem dan zij liever de Europaweg mijden tenzij het echt moet.
Opvallend volgens Sander is dat op sommige plekken op de Europaweg er voor de automobilisten ook geen uitwijkmogelijkheden zijn om een ambulance met spoed door te laten.
Hopelijk komt er meer aandacht voor goede bereikbaarheid voor de hulpdiensten, maar ook snel een goede bereikbaarheid voor de werkende Haarlemmer die dag in dag uit in de ellende staat. Haarlem wil toch volgend jaar niet weer file hoofdstad van Nederland worden?